Tortul acesta este unul din preferatele mele pentru că e pufos, e delicios și foarte simplu de făcut.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 5-6 mere
  • 1/4 pachet unt
  • 400 g. smântână pt. frișcă
  • sare
  • 1 esență vanilie
  1. Merele se curăță de coajă apoi se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și se așează într-o tavă rotundă și înaltă sau într-o cratiță.
  2. Untul se taie bucăți și se pune peste mere apoi se presară 3 linguri de zahăr.
  3. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 grade și se lasă 15-20 min. până facem compoziția blatului.
  4. Se separă ouăle iar gălbenușurile se bat cu 6 linguri de zahăr și o esență de vanilie până se albesc.
  5. Albușul se bate spumă cu sare apoi se adaugă peste gălbenuș amestecând cu o spatulă de jos în sus.
  6. Se adaugă făina treptat.
  7. Se toarnă blatul peste merele fierbinți și se dă din nou în cuptor până ce blatul trece testul scobitorii.
  8. Smântâna rece se bate bine cu zahăr după gust și dacă este cazul putem adăuga și întăritor de frișcă apoi se dă la rece.
  9. După ce am scos tortul din cuptor și după ce s-a răcit (dacă ați rezistat tentației de a-l tăia și devora cat este cald… eu nu reușesc întotdeauna) îl ornăm cu frișcă și putem rade deasupra ciocolată.

Este perfect alături de un ceai aromat, de o ciocolată calda sau chiar de un vin dulce!

 

Tort de mere cu frișcă

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *