Ingrediente pentru 4 porții

  • 100 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 300 g orez
  • 100 ml. vin alb sau rose
  • 200 g. ardei copți
  • 300 ml suc de roșii
  • 500 ml. supă de legume sau de pui
  • 4-5 căței de usturoi
  • pătrunjel sau busuioc verde
  • sare, piper, curry
  1. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare sau într-un wok și se sotează ceapa tăiată mărunt.
  2. Se adaugă orezul și se călește un minut.
  3. Se adaugă vinul și se amestecă până se evaporă.
  4. Se pun ardeii copți (se mai pot adăuga și alte legume: roșii, porumb etc.) sucul de roșii și 400 ml. de supă, sare, piper și un vârf de linguriță de curry pt. culoare.
  5. Se acoperă și se lasă la foc mic aprox. 25 min, completând pe parcurs cu restul de supă.
  6. La sfârșit se pune pătrunjelul sau busuiocul și usturoiul, toate tocate fin.

Acest risotto este potrivit ca și garnitură pentru carne sau pește dar și ca un meniu de post însoțit de murături sau salată!

20160422_144753      20160422_145146      20151127_113603

Risotto cu ardei copți

Post navigation


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *